Ga naar hoofdinhoud

Deurenindustrie heeft zaakjes op orde

Producenten van houten binnen- en buitendeuren zien allerlei vormen van wet- en regelgeving op zich afkomen, zoals BENG, de Wet kwaliteitsborging en CE-markering. Ze hebben al veel afgedekt en wachten op de definitieve besluitvorming.

Er is voor de CE-markering van binnendeuren nog geen Europese overeenstemming. De levering van buitendeuren onder het KOMO-keurmerk dekt al wel veel af. Door het KOMO-certificaat is een product al naadloos conform het Bouwbesluit en de Wet kwaliteitsborging verkrijgbaar.

Brandwerendheid en BENG

Brandwerendheid speelt zeker in de utiliteitsbouw een steeds grotere rol, hoewel de deurenfabrikanten het met elkaar eens zijn dat rookwerendheid nóg belangrijker is.

Over BENG maken de deurenfabrikanten zich minder zorgen. BENG – voluit Bijna Energieneutrale Gebouwen – vergt echter wel aanpassingen in de constructie van deuren.

Weekamp, Albo & Van Vuuren

In de nieuwste uitgave van Houtwereld doen Marco Wijma (technisch manager Weekamp Deuren), Arie te Riet (commercieel manager Albo Deuren) en Dennis Gijsman (directeur Van Vuuren) hun verhaal.

Klik HIER voor de digitale editie van Houtwereld nr. 7 van 29 mei 2020 (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, digitaal abonnement of gratis proefnummer aan.

(foto: Albo Deuren)

Eén reactie op “Deurenindustrie heeft zaakjes op orde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer