Ga naar hoofdinhoud

Europees bamboe op de markt

BambooLogic, met hoofdkantoor in Heiloo, stelt de eerste te zijn die grote aantallen Europees bamboe kan leveren. Op plantages in Zuid-Europa wordt al bamboe geteeld. Inmiddels zijn de eerste stokken en palen te koop.

De onderneming probeert de Europese bamboe-industrie vorm te geven. In Portugal start BambooLogic Europe binnenkort met het beplanten van duizend hectare met bamboe. Ander plan is om primaire verwerkingsfabrieken op te richten. Het huidige assortiment omvat enerzijds stokken van ruim 1 meter lang en 2 tot 3 cm dik. Anderzijds zijn palen beschikbaar met een lengte van 10 meter en een dikte van 9 à 11 cm.

BambooLogic Europe geeft aan gunstige grondopties te hebben in Portugal en Spanje voor de ontwikkeling van bamboeplantages. In andere landen als Italië, Frankrijk en Griekenland lopen nog verkenningen.

Bamboesoorten

“Omdat we worden ondersteund door de grootste Europese voorraad jonge bamboeplanten, zijn we in staat om een ​​deel van de plantage aan te passen aan speciale behoeften van bepaalde klanten. Eén van de meest veelzijdige soorten is de Phyllostachys Edulis Moso“, aldus het bedrijf.

(foto: BambooLogic)

Lees ook: Bamboe terrasplanken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer