Ga naar hoofdinhoud

Houthandel-Frezerij Van Hulst beloond voor inclusief personeelsbeleid

Houthandel-Frezerij Van Hulst uit Beneden-Leeuwen heeft een regionale werkgeversprijs in de wacht gesleept. De houthandel kreeg de prijs voor de inspanning voor een inclusieve arbeidsmarkt.

De prijs is er voor werkgevers die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en werknemers met een arbeidsbeperking een kans bieden in hun organisatie. De jury heeft op basis van motivatie en ambassadeurschap de genomineerde werkgevers beoordeeld en per gemeente een winnaar gekozen. Voluit heet de award de All-in Werkgeversprijs Rivierenland 2023 van de gemeente West Maas en Waal.

De winnaars – waaronder Van Hulst – zijn werkgevers die creatief meedenken en draagvlak creëren binnen de organisatie. ‘Zij geven de werknemer de tijd om zich te ontplooien en zorgen voor extra aandacht en begeleiding. Zij zorgen ervoor dat deze medewerkers participeren in de maatschappij en bieden hen duurzaam werk. Van Hulst is een goed voorbeeld van een werkgevers die laat zien dat het kan, inclusief werkgeverschap. Door hun motivatie inspireert Van Hulst hopelijk ook andere werkgevers in Rivierenland,’ aldus de jury.

Houthandel Frezerij van Hulst

Houthandel Frezerij van Hulst is een familiebedrijf, opgericht door eigenaren Bart en Raymond van Hulst. ‘In 1994 hebben wij de eerste CNC freesmachine gekocht en vanaf die tijd zijn we uitgegroeid tot ons huidige bedrijf. Onze klanten komen uit de bouw, meubel-, verpakkings- en prefab industrie. Ook doen we veel in partijhandel. Inmiddels bestaat ons bedrijf uit 21 CNC frees/zaagmachines, een schaverij en een spuiterij. Ook beschikken we over ons eigen logistiek, zodat we onze klanten goed kunnen bedienen. Daarnaast hebben we ook een winkel voor de zzp’ ers en particuliere klanten en onze eigen gevelbekleding lijn ‘Etilex Natura.’

Werkzaamheden veranderen

‘De vraag naar prefab stijgt. De bouwondernemer concentreert zich tegenwoordig op bouwen en wil steeds meer kant en klaar aangeleverd krijgen. Dat betekent dat ook onze werkzaamheden veranderen. Er ligt steeds meer werk in repeterende handelingen.

Om een voorbeeld te noemen: We doen veel werk voor installateurs van warmtepompen. Heel specifiek maken wij de platen op maat; platen waar blokjes en hoeken aan moeten worden gemonteerd. Dat werk is voor ons te arbeidsintensief. Daarom hebben we dit werk uitbesteed aan Werkzaak Rivierenland. Wij doen al het zaagwerk en zij doen de montage. Als deze proef slaagt, zullen we meer van dit soort montagewerkzaamheden gaan uitbesteden aan Werkzaak.’

Ook is er iemand via Werkzaak in dienst gekomen. Werkzaak Rivierenland begeleidt mensen bij het vinden van werk en biedt inkomensondersteuning. Ook adviseert Werkzaak werkgevers over personeelsoplossingen en subsidies en kunnen werkgevers werk uitbesteden aan de organisatie.

Respect voor iedereen

‘Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich gerespecteerd voelt, voor wie hij is en in wat hij doet. We hebben geregeld gesprekken gevoerd met deze werknemer en we zijn dan ook erg trots dat hij bij ons werkt en dat het zo goed gaat. Ik ben sowieso trots op ons gehele team en ik hoop dat we in de toekomst nog vele nieuwe collega’s mogen verwelkomen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer