Ga naar hoofdinhoud

MEDITE wint met waterval van plaatmateriaal

Foto: Ollie Dixon

De dromerige tuin met een waterval en grot van plaatmateriaal van MEDITE SMARTPLY is in de prijzen gevallen op de Chelsea Flower Show 2022. Daar presenteerde de Ierse plaatmaterialenproducent haar duurzame en innovatieve productassortiment in samenwerking met de bekroonde tuinontwerper Sarah Eberle. De tuin won twee prijzen: Gold en Best Construction Award (Show Garden). Naast het thema duurzaamheid draaide het om de vele toepassingen en veelzijdigheid van MEDITE SMARTPLY-producten.

Een constructie van MEDITE TRICOYA EXTREME (MTX) was het centrale focuspunt in het midden van de tuin. MTX is een innovatieve MDF-plaat voor de de bouw-, landschaps- en designwereld. Met een garantie tot 50 jaar in de buitenlucht en tot 25 jaar onder de grond, is deze hoogwaardige, houtachtige plaat ongelooflijk veelzijdig. MTX is bedoeld voor onder andere plantenbakken, tuinkamers, sculpturen, speeltuinen, gevels van gebouwen en meubels.

Foto: Ollie Dixon

Dat de waterval/grot van plaatmateriaal is gemaakt, valt bijna niet op. Het lijkt op het eerste gezicht van steen, maar blijken van dichtbij grillig geplaatste en geschilderde MDF platen. De creatie oogstte veel lof tijdens de Chelsea Flower Show en op social media. De Chelsea Flower Show in de Royal Hospital Gardens in Londen is inmiddels alweer gesloten. Het is een van de grote Engelse tuinshows. De constructie is na de show voor een tweede leven gedoneerd aan een lokale milieuorganisatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer