Ga naar hoofdinhoud

Stapje dichter bij VN-certificaat

Het West-Vlaamse duurzaamheidscharter is voor de achttiende keer op rij uitgereikt aan Vandecasteele Houtimport, gevestigd in Aalbeke (B). Het streven is nu gericht op het internationaal erkende Unitar-certificaat gelinkt aan de Verenigde Naties.

Na een jaar intensief werken aan de implementatie van duurzaam ondernemen binnen hun organisatie, ontvingen 36 West-Vlaamse bedrijven het jaarcertificaat 2019 van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Initiatiefnemer is Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen biedt ondernemingen, ongeacht sector of grootte, de mogelijkheid om duurzaam ondernemen ook praktisch te implementeren binnen de eigen organisatie. Via een actieplan op maat neemt ieder bedrijf concrete initiatieven om op een meer verantwoorde manier te ondernemen.

Al deze initiatieven zijn te linken aan één van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Een goede jaarbeoordeling levert uiteindelijk een jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen op. Wanneer de eindbalans na drie jaar positief is, krijgen de ondernemingen het internationaal erkende Unitar-certificaat gelinkt aan de Verenigde Naties.

2 reacties op “Stapje dichter bij VN-certificaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer