Ga naar hoofdinhoud

Verbouwing SMARTPLY OSB-fabriek voltooid

Na meer dan een jaar verbouwen is de upgrade van de MEDITE SMARTPLY OSB-fabriek in County Waterford voltooid. Het nieuwe droog-, energie- en filtersysteem zal de efficiëntie van hulpbronnen en de betrouwbaarheid van SMARTPLY OSB nog verder verbeteren.

MEDITE SMARTPLY benadrukt dat dankzij de verbouwing de fabriek een verbeterde output zal hebben. Dat is van cruciaal belang in een tijd waarin de vraag groot is. Naar verwachting zal de vraag met ongeveer 30 procent toenemen in 2022. Dit vormt een uitdaging, aangezien de industrie ernaar streeft Net Zero te bereiken. Het gebruik van hernieuwbare houtachtige producten zoals SMARTPLY OSB biedt zodoende een oplossing.

“We zijn zeer verheugd met de voltooiing van dit project”, vertelt Chris King, Managing Director Commercial bij MEDITE SMARTPLY. “De upgrade stelt ons in staat om nog meer duurzame materialen te produceren. Ook zal de verhoogde output van de SMARTPLY OSB-fabriek ons helpen om bestaande klantposities te ondersteunen en nieuwe marktsectoren en kansen te ontwikkelen als onderdeel van onze strategie.” De voltooide upgrade volgt op de succesvolle lancering van SMARTPLY SURE STEP, een OSB/3-plaat met verbeterde slipweerstand.

MEDITE SMARTPLY maakt deel uit van Coillte, een innovatief en FSC-gecertificeerd Iers bosbouwbedrijf, eigendom van de Ierse staat. MEDITE SMARTPLY is gevestigd in Clonmel en Waterford in Ierland en produceert een veelzijdig assortiment van MDF en OSB bouwproducten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer