Ga naar hoofdinhoud

Verweij Houttechniek op weg naar CO2-neutraal

Verweij Houttechniek in Woerden, leverancier van houten ramen, deuren, kozijnen en prefab-producten, heeft zich weten te certificeren op niveau 3 van de CO2-Prestatieladder. Dit past in het streven van het 135 jaar oude familiebedrijf om in 2040 volledig CO2-neutraal en circulair te werken.

De onderneming beschikt over het CO2-bewustcertificaat voor niveau 3 op de CO2-Prestatieladder: het duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten binnen de bedrijfsvoering, in projecten en in de keten.

De CO2-Prestatieladder beoordeelt organisaties op basis van vier invalshoeken: inzicht, reductie, transparantie en participatie. Een CO2-managementsysteem moet ingevoerd zijn en wordt jaarlijks getoetst op ambities, reductie en continue verbetering.

Maarten Verweij, hoofd administratie en coördinator duurzaamheid: “Opvallend was dat we al aan veel voorwaarden voldeden. De grootste uitdaging was om de CO2-uitstoot goed in kaart te brengen. Bij het opstellen van het verbeterplan hebben we alle medewerkers betrokken en hun ideeën verwerkt. Nu hebben we helder waar we staan, waar we naar toe willen en waar de kansen liggen om dit te realiseren.”

Verweij Houttechniek kijkt niet alleen naar de CO2-uitstoot van de eigen organisatie, maar ook naar de milieu-impact van activiteiten in de keten. Productontwikkeling en slim samenwerken zijn hier belangrijke onderdelen van.

Eén reactie op “Verweij Houttechniek op weg naar CO2-neutraal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer