Ga naar hoofdinhoud

International Softwood Conference

  • Begindatum 13 oktober 2022
  • Einddatum 13 oktober 2022
  • Locatie Kopenhagen
  • Website Bezoek website

Op 13 oktober 2022 wordt voor de 70e keer de International Softwood Conference gehouden. Ditmaal in Kopenhagen georganiseerd door de Deense brancheorganisatie samen met de European Organisation of the Sawmill Industry (EOS) en de European Timber Federation (ETTF).

Deze conferentie biedt de mogelijkheid om trends in de houtmarkt grondig onder de loep te nemen. Men zal er de feiten en cijfers laten zien van zowel de productie als het verbruik van zachthout in de meest relevante landen. De pandemie heeft het gedrag van consumenten ingrijpend veranderd, wat op zijn beurt een sterke impact had op de activiteiten van houthandelaren en houtzagerijen. Sprekers zullen proberen te peilen wat de toekomst zal brengen, terwijl de zagerijen en houthandelaren hun weg vinden in het nieuwe normaal. Ook de wetgevende maatregelen in verband met de strijd tegen klimaatverandering en de effecten die dit kan hebben op de houtbeschikbaarheid maken deel uit van het programma.

Vanwege de nog steeds onzekere coronasituatie en gezien het succes van de opzet van vorig jaar, wordt de conferentie wederom in hybride vorm gehouden. Hoewel dit de mogelijkheid biedt om de conferentie online bij te wonen voor mensen die niet kunnen reizen, is het de wens van de organisatoren om zoveel mogelijk fysieke deelnemers te ontvangen. Zoals gebruikelijk wordt de conferentie voorafgegaan door een receptie in de vroege avond op 12 oktober. De conferentie begint officieel de volgende ochtend in het Copenhagen Marriott Hotel. Zoals gebruikelijk volgt daarna een galadiner in een fascinerende locatie. De organisatoren plannen ook enkele extra programma’s zoals bezoeken aan sites die interessant zijn voor de industrie.

Meer informatie vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer