Ga naar hoofdinhoud

Cao Bouw & Infra definitief, hoogste loonstijging ooit

Leden van de vakbonden en werkgevers stemden eind juli overtuigend vóór de nieuwe coa Bouw & Infra. Daarmee is de hoogste loonstijging ooit in deze cao een feit. In 2023 krijgen werknemers er 5 procent bij. Op 13 juni bereikten de onderhandelaars in opvallend korte tijd een akkoord voor de ruim 110.000 werknemers die vallen onder de cao Bouw & Infra.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 jaar, van 1 januari 2023 t/m 31 december 2023. De eerste verhoging van 2,5 procent wordt uitbetaald op 1 januari 2023 en de tweede 2,5% op 1 juli 2023. Ook de vergoedingen, behalve de reisvergoeding, gaan met eenzelfde bedrag omhoog.

De overgrote meerderheid van de vakbondsleden stemden voor. Bij FNV stemden 85 van de bouwplaatsmedewerkers voor en 88 procent van de UTA-collega’s (kantoorfuncties). Bij CNV stemden 79 procent van de leden voor het onderhandelingsakkoord. Daarmee is de nieuwe cao een feit.

De wens en noodzaak om duidelijkheid en zekerheid te bieden voor werkgevers en werknemers in deze onrustige periode vol uitdagingen, zoals de woningbouwopgave, de energietransitie en arbeidsmarktkrapte, leidde tot dit snelle akkoord. 

Snel resultaat

“Juist nu willen cao-partijen afspraken maken die helpen waar dat kan”, zegt George Raessens, voorzitter werkgeversdelegatie. “Er zijn werknemers die het echt lastig hebben. Werkgevers zien dit. De cao-partijen hebben gekozen voor deze snelle en duidelijke oplossing. We laten daarmee zien dat we gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen in deze moeilijke periode. We bevestigen, in tijden van arbeidsmarktkrapte, dat de bouw & infra een aantrekkelijke sector is en blijft om in te werken.”

Hoogste loonstijging

Hans Crombeen, bestuurder FNV Bouwen en Wonen: “Het is een loonsverhoging die nooit eerder is betaald aan de werknemers in de bouw & infra”, ligt Hans Crombeen, bestuurder FNV Bouwen en wonen, toe. “Het past bij de hoge inflatie waardoor werknemers steeds meer moeite hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Wij zijn blij met dit snelle akkoord omdat het betekent dat de werknemers die loonsverhoging ook krijgen op het moment dat zij die nodig hebben”.

Lees hier het volledige onderhandelingsakkoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer