Ga naar hoofdinhoud

Inschrijving bezoekers Houtbouw beurs gestart

Bezoekers kunnen zich vanaf nu registreren voor de Houtbouw beurs, een nieuwe beurs van organisator 54events. Houtbouw vindt plaats van 23 tot en met 25 mei in de Brabanthallen in Den Bosch, tegelijk met de vakbeurzen Renovatie & Transformatie en Monument.

De drie beurzen zijn gratis toegankelijk voor professionals. Zij kunnen vanaf 28 maart hun ticket regelen op de website van Houtbouw. Deelnemen als exposant is ook nog mogelijk, want er zijn nog standlocaties beschikbaar.

Houtbouw, dat gaat over innovatieve oplossingen in hout- en hybride bouw, is geheel nieuw. En aan – voorheen – Renovatie is transformatie als thema toegevoegd. Renovatie & Transformatie wordt bovendien sinds kort vormgegeven door 54events’ kersverse maar ervaren business development manager Marisa Richter.

Houtbouw beurs

Verduurzaming is key. Het onderhouden, verbeteren en aanpassen van regulier (bestaand) en monumentaal vastgoed is daarvan niet los te zien. En nieuwkomer Houtbouw past er goed bij, want het aandeel van hout als bouwstof groeit – ook in renovatie- en transformatieprojecten. De rol van hout in monumentaal kader is evident.

Transformatie

Net als hout in de bouw, debuteert ook transformatie als prominent thema. Een logische aanvulling, want in Nederland staan veel kantoren en winkelpanden leeg. Een groot deel daarvan is dermate geschikt voor herbestemming en dus transformatie. Een oplossing voor 15 procent van de benodigde 850.000 woningen in Nederland.

Beursvloer

Ongeveer 200 exposanten, partners en sprekers zijn er actief, veelal met een stand en vaak ook op een van de podia. Ze presenteren er hun visies op en oplossingen voor vrijwel alle relevante vraagstukken, om zo hun kennis te delen, nieuwe contacten op te doen, bestaande relaties te ontmoeten en de kiem te leggen voor samenwerkingen en nieuwe projecten.

Kennisprogrammering

Bij Houtbouw staan onderwerpen als modulariteit, CO2-opslag, cross laminated timber, circulariteit en digitalisering op de kennisprogrammering.

Naast opwekking, besparing en de energietransitie is er in de programmering van Renovatie & Transformatie aandacht voor onder meer de rol van VvE’s, ventilatie en biobased. Bij Monument zijn gespreksonderwerpen onder meer waterstof, subsidieregelingen, herbestemming en opleidingen.

Doelgroep

Bezoeken is interessant voor onder meer aannemers, bouwers, projectontwikkelaars, investeerders, fabrikanten, beleidsmakers, installateurs, opdrachtgevers, adviseurs, architecten, interieurbouwers, calculators, werkvoorbereiders, gebouwbeheerders, eigenaren van monumentaal vastgoed, energie-experts, schilders- en onderhoudsbedrijven en beslissers bij VvE’s, corporaties en overheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer