Ga naar hoofdinhoud

Weer FSC-certificering voor een jachtbetimmeraar

Een dek gemaakt door Bonsink uit Zwartsluis

Bonsink Jachtbetimmeringen uit Zwartsluit is recent FSC-gecertificeerd en kan voortaan scheepsdekken en interieurs bouwen van FSC-gecertificeerd hout. ‘Hiermee zijn we weer een stap dichter bij het eerste FSC-gecertificeerde superjacht,’ aldus FSC Nederland.

De organisatie FSC wil – in samenwerking met Van Stijn Rijnwoude uit Hazerswoude-Dorp – de jachtbouw motiveren om meer gebruik te maken van hout uit geverifieerde en duurzame bronnen. Van Stijn is gespecialiseerd in interieurbouw voor schepen, van fineer of massief hout en is al sinds 2008 FSC-gecertificeerd. Eind 2022 zijn ze partner van FSC geworden.

Jachtbouw en houtgebruik

Hout uit goed beheerde bossen

‘In de jachtbouw ligt het houtgebruik, niet zonder reden, onder een vergrootglas en het is daarom extra belangrijk om aan te kunnen tonen dat deze schepen gebouwd zijn met hout uit goed beheerde bossen’, stelt FSC. ‘Met de certificering van Bonsink zijn we weer een stap dichter bij het eerste FSC-gecertificeerde superjacht.’

Bonsink Jachtbetimmering

Bonsink maakt bijvoorbeeld naar klantwens teakdekken, stootlijsten, relingen, kuipbetimmering, dekluiken, schijnlichten, stuurhutten of luikopstanden voor het exterieur. Het bedrijf maakt tevens complete interieurs voor nieuwe jachten en voor renovatieproducten, groot of klein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer