Ga naar hoofdinhoud

Jachtbouwleverancier gaat voor FSC

Een taboe in de jachtbouw: er wordt maar weinig gecertificeerd hout toegepast. Van Styn Marine Panels and Solid wood gaat er nu voor. Het bedrijf is officieel partner geworden van FSC Nederland.

Daarmee is dit bedrijf, dat hout en plaatmateriaal levert aan de jachtbouw, de eerste die zich aansluit bij FSC. Het staat in lijn van de duurzame ambities van het bedrijf, dat in 2021 een teakmerk begon onder de naam VSR Green Teak, als alternatief voor het omstreden maar in de jachtbouw geliefde teak uit Birma.

De overeenkomst werd getekend op de Metstrade, een beurs over maritieme zaken. Op de beurs werd ook het Sustainable Yachting Pact opgericht, dat het gebruik van duurzame en verantwoord materiaal in de jachtbouw moet stimuleren.

Eén reactie op “Jachtbouwleverancier gaat voor FSC

  • […] De organisatie FSC wil – in samenwerking met Van Stijn Rijnwoude uit Hazerswoude-Dorp – de jachtbouw motiveren om meer gebruik te maken van hout uit geverifieerde en duurzame bronnen. Van Stijn is gespecialiseerd in interieurbouw voor schepen, van fineer of massief hout en kreeg zelf eind 2022 een FSC-certificering. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer