Ga naar hoofdinhoud

Belg opnieuw beste sporthouthakker

De Belg Koen Martens wint (net als vorig jaar) het Stihl TimberSports Benelux kampioenschap 2020. Hij liet het Nederlandse team achter zich en kwalificeerde zich voor het wereldkampioenschap in München.

Afgelopen zaterdag 3 oktober moesten, in zes disciplines, dikke houtblokken zo snel mogelijk en op verschillende manieren doorgezaagd of –gehakt worden. Op het Benelux kampioenschap streden zeven Belgen en zeven Nederlanders om de Benelux-titel. Zij hadden zich vooraf op nationaal niveau gekwalificeerd. Met hun kettingzagen en bijlen gingen ze de houtblokken te lijf.

Winnaar Koen Martens verzekerde zich van een plaats op het WK in München op zondag 29 november. De tweede en derde podiumplaats waren respectievelijk voor de Nederlanders Martijn Harms en Ben Terpstra.

Hot Saw

In de eerste ronde voerden alle sporters de Underhand Chop, Stock Saw en Standing Block Chop uit. Daarna leefden zij zich uit in het Springboard-onderdeel en in de koningsdiscipline. In de finale moesten drie houtschijven van 46 cm diameter van een horizontale boomstam worden gezaagd met de Hot Saw. Deze brullende zelfgemaakte kettingzaag met een gewicht van 27 kg wordt aangedreven door 80 pK.

Lees ook: Sporthouthakkers strijden om de titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer