Ga naar hoofdinhoud

Sporthouthakkers strijden om de titel

Toekijken hoe een getrainde houthakker een houtblok van 32 cm dik in minder dan 30 seconden in mootjes hakt? Het kan via de livestream van het Stihl TimberSports Benelux Kampioenschap 2020. Op zaterdag 3 oktober nemen de beste Benelux sporthouthakkers het tegen elkaar op in het Nederlandse Haelen.

Op het spel staan de Benelux-titel én een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in München op zondag 29 november. Afsluiten doet Stihl dit jaar met een estafetterace: de Team Cup der Lage Landen.

Op zaterdag 3 oktober vanaf 13.30 uur strijden de veertien beste sporthouthakkers van de Benelux tegen elkaar. Tijdens dit Stihl TimberSports Benelux Kampioenschap 2020 gaan zij tot het uiterste in zes zaag- en bijldisciplines. Alleen met een optimale combinatie van techniek, kracht en precisie kun je de snelste tijd neerzetten.

Beste Nederlanders

Zaterdag 19 september vond de Nederlandse kwalificatiewedstrijd plaats. Net als vorig jaar, rolden Martijn Harms, Eelco de Beer, Ben Terpstra en Rik van Drielen als winnaars uit de bus. De drie overige gekwalificeerde Nederlanders zijn Eugène Geerders, Edwin Dost en last but not least Redmer Knol.

Eén reactie op “Sporthouthakkers strijden om de titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer