Ga naar hoofdinhoud

Crowdfunding voor Lambri

Lambri, fabrikant van houten wand- en plafondpanelen, wil 2.500 zonnepanelen gaan leggen op de daken van haar bedrijfspand in Lelystad. Crowdfunding moet dit plan mogelijk maken, zo is het doel.

De inschrijving start binnenkort; voorinschrijving is al mogelijk op Zonnepanelendelen.nl. Door particulieren mee te laten investeren, heeft iedereen de mogelijkheid om te profiteren van deze zonne-energie, luidt het motto.

Lambri Wood Panels is een in 1959 opgericht familiebedrijf waarvan de derde generatie nu aan het roer staat. Het bedrijf maakt plaatmaterialen van hout en houtfineer. In 2008 is onder eigen beheer een nieuw duurzaam pand ontwikkeld en neergezet. Lambri verwerkt duurzaam geproduceerd hout en voert restanten als snippers en zaagsel af voor de bijstook in biomassacentrales.

De volgende stap is het zelf opwekken van stroom. Het pand heeft een 8.000 m2 groot dak zonder schaduw, waarop 2.500 zonnepanelen passen. Het beoogde volledige PV-systeem krijgt een vermogen van 870 kWp. In het eerste volledige productiejaar moet het zonnedak 641.625 kWh aan schone zonnestroom opwekken. Dat is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 213 huishoudens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer