Ga naar hoofdinhoud

De Blauwe Loper schiet al aardig op

De Blauwe Loper in Winschoten krijgt steeds meer vorm. Met 800 meter wordt dit de langste houten fiets- en voetgangersbrug van Europa.

Afgelopen najaar transporteerde Wijma vanuit Kampen de hoofdoverspanning van de azobéhouten brug ‘De Blauwe Loper’ naar de bouwlocatie bij Winschoten. Dat gebeurde via een ponton annex duwbak over het water. Kort na aankomst werd het gevaarte op 2 oktober ’s nachts over de A7 geplaatst.

Opdrachtgevers zijn de gemeente Oldambt, provincie Groningen en Blauwestad. In het project werkt Wijma samen met Strukton Civiel en Oosterhof Holman. De Blauwe Loper is niet alleen vanwege zijn lengte van 800 meter een trendsetter in zijn soort, maar ook op het gebied van circulair en biobased bouwen.

De bouw van de brug startte begin dit jaar. Nadat Wijma al vele azobé brugsecties had gezet op de onderbouw, volgde daarna de hoofdoverspanning. Deze 42 meter lange constructie weegt zo’n 90 ton en is tussen de leuningen 3,5 m breed. Wijma verzorgt het project van engineering tot en met productie.

(foto: Strukton Civiel)

Lees ook: Winschoten krijgt langste fietsbrug van Europa (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer