Ga naar hoofdinhoud

Fraude-aangifte tegen houthandelaar

De curator heeft bij justitie aangifte van faillissementsfraude gedaan tegen voormalig directeur Niek B. van Global Wood Import in Hengelo. Hij wordt verdacht van het verduisteren van een grote partij hout, zo meldt Tubantia.nl.

Blankestijn liet de ondernemer twee maanden gijzelen, omdat hij onvoldoende informatie zou verschaffen over zijn bedrijf dat op 7 november 2019 failliet ging. De houthandelaar werd recent vrijgelaten, op voorwaarde dat hij nu wel zou meewerken aan het onderzoek. Volgens curator Arco Blankestijn heeft Niek B. dat slechts ten dele gedaan toen hij erkende een nepvoorraad ter waarde van twee ton in de boeken te hebben opgevoerd.

Volgens de curator weigert de voormalige zakenman te zeggen waar een grote partij hout is gebleven of wat ermee is gebeurd. Blankestijn draagt deze zaak nu over aan politie en justitie.
Daarnaast overweegt hij de houthandelaar persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de totale schade in het bankroet van Global Wood Import, die ongeveer anderhalf miljoen euro bedraagt.

Lees HIER het volledige artikel op Tubantia.nl

Lees ook: Houthandelaar vrij na gedeeltelijke bekentenis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer