Ga naar hoofdinhoud

Houtindustrie draait iets minder omzet

In het tweede kwartaal van 2020 lag de omzet van de industrie, mede door de effecten van de coronacrisis, 16,6% lager dan een jaar eerder. In de hout- en bouwmaterialenindustrie viel de omzetdaling nog mee: -3,9% ten opzichte van april tot en met juni vorig jaar.

Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. De omzet nam in het tweede kwartaal zowel in binnen- als buitenland af met 16,6 procent. Halverwege maart trof de Nederlandse overheid maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Vooral in april en mei genereerden industriële producenten minder omzet dan een jaar eerder. Hun afzetprijzen lagen in het tweede kwartaal 7,1 procent lager dan toen.

De voornaamste negatieve omzetontwikkelingen in het tweede kwartaal van 2020 deden zich voor in de transportmiddelenindustrie (-38,6% vergeleken met een jaar eerder), de raffinaderijen en chemie (-30,1%) en de textiel-, kleding- en lederindustrie (-27,4%).

Hogere machine-omzet

De grootste min was te zien bij de fabrikanten van aardolie die 53,6 procent minder omzet binnenhaalden dan een jaar eerder. De prijzen van aardolieproducten zakten in het tweede kwartaal met 46,4 procent.

Producenten van machines noteerden juist een hogere omzet dan een jaar eerder.

Eén reactie op “Houtindustrie draait iets minder omzet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer