Ga naar hoofdinhoud

Hupkes en Wijma gaan samen

Hupkes Houthandel Dieren en Wijma Kampen fuseren en gaan verder onder de naam Hupkes Wijma. In april moet de transactie rond zijn. De commercie van de twee bedrijven is al gebundeld.

Het besluit om de twee werkmaatschappijen samen te voegen, komt van de aandeelhouders van Hupkes Beheer Dieren en Koninklijke Houthandel G. Wijma & Zonen. Deze bundeling van krachten moet het aanbod sterk verbeteren, van bron tot eindproduct. Samen zijn de fusiepartners goed voor een omzet van boven de 40 miljoen euro.

Hupkes en Wijma verkopen producten van hardhout aan de grond-, weg- en waterbouw. De beide assortimenten overlappen elkaar deels. Voor een ander deel vullen de leveringspakketten elkaar juist mooi aan. De huidige productiebedrijven in Dieren (Hupkes) en Kampen (Wijma) blijven bestaan.

Voordelen

Afgezien van versterking aan de aanbodzijde, heeft de fusie nog meer voordelen in petto. Want Hupkes en Wijma vallen straks onder één management, personeel wordt beter ingezet en de productie-output neemt toe. Dit versnelt niet alleen werkprocessen en leveringen, maar vergroot ook de efficiëntie en tilt de service naar een hoger niveau. Hierdoor ontstaat een krachtige en aantrekkelijke leverancier.

Specialisten

Hupkes Houthandel in Dieren bestaat al 102 jaar en heeft veertig mensen in dienst. Zwaar bestekhout vormt dé specialiteit van deze zagerij en schaverij. We hebben het dan over het zagen en bewerken van zeer grote kopmaten tot een lengte van 15 meter. Dit doet Hupkes voor klanten in de waterbouw, tuin- en landschapsinrichting, infrastructuur, woning- en utiliteitsbouw. Ook focust de firma zich op gerecycled hout en palen.

Bij Wijma in Kampen werken 67 mensen. Het maken van producten uit hoogwaardige FSC-gecertificeerde hardhoutsoorten vormt de kernactiviteit. Vier generaties bouwden het bedrijf in ruim 120 jaar uit tot een bekende aanbieder van complexe productoplossingen en turnkeyprojecten.

Lees ook: Unieke houten brug geopend

5 reacties op “Hupkes en Wijma gaan samen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer