Ga naar hoofdinhoud

Omzet moederbedrijf Bouwmaat en BMN plust 3,5 procent ondanks lastige markt

De omzet van BMN en Bouwmaat-moeder BME Groep, is gestegen in de eerste helft van 2023, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Met name door goede omstandigheden in Zuid-Europa.

De BME Groep (Building Materials Europe), het moederbedrijf van het Nederlandse Bouwmaat en Bouwmaterialen Nederland (BMN), boekte in het eerste halfjaar van 2023 een omzetplus van 3,5 procent. De totale omzet kwam uit op 2.768 miljoen euro. Nederland heeft 17 vestigingen van Bouwmaat en ruim 140 locaties met een BMN. Ook Raab Karcher, Tegelgroep Nederland en Galvano behoren tot hetzelfde moederbedrijf.

De Ebitda-marge van de volledige BME Groep daalde van 8,4 procent naar 7,3 procent. De genormaliseerde Ebitda daalde met €34 miljoen naar €138 miljoen (11 procent) waarbij Ebitda staat voor de winst voor de aftrek van interest, belastingen, afschrijving en afboekingen. Met name volumedalingen en inflatie waren hier verantwoordelijk voor. Hoge inflatie van bedrijfskosten beïnvloedde ook de operationele resultaten van de groep. Gunstige marktomstandigheden in Zuid-Europa (Frankrijk, Spanje en Portugal) en sterke organische groei compenseerden de uitdagingen in Noord-Europa.

Ander jaar

Remco Teulings, de ceo van de BME groep noemt 2023 een heel ander jaar dan 2022, wat voor BME heel succesvol was. ‘Vooral de relatief hoge rente en de hogere kosten van bouwmaterialen hebben gevolgen voor de markt voor nieuwbouwwoningen en, meer recentelijk, zetten ze ook steeds meer druk op onze eindmarkt voor renovatie. Het belangrijkste onderdeel van onze activiteiten.

BME Group bevat in totaal 20 organisaties die samen meer dan 10.000 medewerkers in dienst hebben, op meer dan 550 locaties in 6 landen: Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk. In Nederland is de BME Group vertegenwoordigd door Bouwmaat en Bouwmaterialenhandel (BMN).

Het moederconcern van BME Bouwmaten Nederland is de Building Materials Europe Group (BME Group). BME Group was voorheen actief als CRH Europe Distribution (onderdeel van CRH Plc) en is sinds november 2019 in handen van The Blackstone Group, een van ’s werelds grootste investeringsmaatschappijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer