Ga naar hoofdinhoud

Op zoek naar hightech hout

De ConsulTable nodigt bedrijven en organisaties uit om mee te doen met de ‘Challenge Hightech Hout’. De uitdaging: ontwerp een structuur voor de openbare ruimte, gebruikmakend van modulaire houtelementen.

Met het initiatief wil de ConsulTable het blikveld van onze gebouwde omgeving verruimen en alvast kijken naar wat er morgen allemaal kan. Deelnemers worden uitgedaagd een infra-object te bedenken van zelfontworpen houten onderdelen. Dit hout is bewerkt, zodat het bijvoorbeeld een hogere belasting aankan of altijd exact dezelfde vorm heeft. Daarnaast moet de innovatie modulair zijn en dient er slim te worden omgesprongen met de grondstof.

Serieuze concurrent voor beton

“Met deze challenge combineren we twee ideeën die op zichzelf niet nieuw zijn: modulair bouwen met het oog op circulariteit en het gebruik van hout als herontdekt bouwmateriaal en serieuze concurrent voor beton. In de vereniging van deze twee concepten zien wij een nieuw pad voor de toekomst”, aldus de ConsulTable. Dit is een netwerk van De Bouwcampus en een tafel voor ingenieurs die actief zijn in de gebouwde omgeving.

De finalist ziet zijn/haar onderdeel geproduceerd en getoond worden op de Infratech-vakbeurs 2021. Daarnaast is tot 1000 euro aan prijzengeld te winnen.

Klik hier voor informatie en deelname

Eén reactie op “Op zoek naar hightech hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer