Ga naar hoofdinhoud

Overleg meubel-cao na de zomer

Vakbonden en werkgeversvereniging CBM praten na de zomer – op 22 september – verder over een nieuwe cao voor de meubelindustrie en interieurbouw. Daarbij merkt de CBM behoud van werkgelegenheid aan als prioriteit.

Eind vorig jaar werden werkgevers, FNV en CNV het niet met elkaar eens over een cao voor 2020. Het botste op onderwerpen als loon, duurzame inzetbaarheid, functiegebouw en flexibiliteit. Afgelopen maart zouden ze verder praten, maar het coronavirus en de onzekerheid over de bedrijfseconomische positie van de bedrijven als gevolg daarvan, gooiden roet in het eten.

Enquêtes

Tijdens de volgende overlegafspraak op 22 september zijn de gevolgen van corona voor werk, omzetten en werkgelegenheid waarschijnlijk pas goed merkbaar. Uit CBM-enquêtes blijkt dat de sector een omzetverlies van €1,1 miljard verwacht en meer dan 1.000 ontslagen. Na de zomerperiode doet de CBM een nieuwe online rondvraag bij haar leden om een actueel beeld van de bedrijfssituaties te krijgen.

Intussen zijn al wel afspraken met de vakbonden gemaakt ter behoud van werkgelegenheid en in het belang van gezond en veilig werken van medewerkers.

Eén reactie op “Overleg meubel-cao na de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer