Ga naar hoofdinhoud

Raab Karcher en Van Keulen in de etalage

TABS Holland, Veris, 4Plus, Sakol, de Stiho Groep en andere handelaren in hout en bouwmaterialen krijgen er misschien een stevige concurrent bij. Saint-Gobain hoopt namelijk dat BME haar onderdelen Raab Karcher, Van Keulen, De Jager Tolhoek, Tegelgroep Nederland en Galvano wil overnemen.

Raab Karcher, Van Keulen Hout en Bouwmaterialen, De Jager Tolhoek, Tegelgroep Nederland en Galvano (sanitair en installatie) maken deel uit van Saint-Gobain Building Distribution the Netherlands. Deze Nederlandse distributietak noteerde in 2019 een omzet van 522 miljoen euro en een brutowinst van 11 miljoen. In de opgeteld 38 verkoopvestigingen werken meer dan duizend mensen.

Saint-Gobain wil af van dit bedrijfsonderdeel. Een andere portfolio moet de groei en winstgevendheid van de groep verbeteren. Daarom onderhandelen de Fransen momenteel met BME (Building Materials Europe). Deze onderneming doet zaken in zeven landen, waaronder Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Nederlandse onderdelen zijn BMN Bouwmaterialen, BME Bouwmaten, Wijcks, Kooy en BMN IJzerwaren.

Denkend aan een ondernemingswaarde van 150 miljoen euro, verwacht Saint-Gobain dat de deal met BME eind dit jaar rond is. Onder voorbehoud dat de Europese mededingingsautoriteit en diverse ondernemingsraden met de plannen akkoord gaan.

Saint-Gobain is geen kleine jongen. De groep behaalde in 2019 een omzet van 42,6 miljard euro en biedt werk aan ruim 170.000 mensen in zeventig landen.

(foto: Van Keulen Hout en Bouwmaterialen)

Lees ook: Hibin start omzetmonitor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer