Ga naar hoofdinhoud

Recordopkomst Houtwereld Praktijkdag

Meer bezoekers, meer beleving en een regen van complimenten aan het adres van organisator Houtwereld en gastbedrijf Dekker Hout: de gisteren gehouden Houtwereld Praktijkdag gaat de boeken in als de tot nog toe meest succesvolle editie.

Vijfhonderd gasten – een recordaantal – woonden donderdag 17 oktober de achtste editie bij van de Houtwereld Praktijkdag. Het mega festijn voor én door de houtsector vond plaats in één van de productiehallen van Dekker Hout in Vianen, die voor één dag was omgedoopt tot eventhal en tot de nok toe gevuld was met gasten en eventpartners.

Congres over prefab

Na de netwerklunch en een bezoek aan de Bedrijvenmarkt werden de bezoekers welkom geheten door dagvoorzitter Evelyn Struik en gastvrouw Marleen van Herwijnen.

In zijn voordracht noemde gastheer Robbert Jan Dekker voorbeelden van hoe het thema van de dag – prefab – tot uitdrukking komt in zijn bedrijfsactiviteiten.

Hoofdspreker Hennes de Ridder legde op onnavolgbare wijze uit wat de hout- en bouwsector, ten aanzien van standaardisatie in de productie tot en met maatwerk als resultaat, allemaal kan leren van termieten en hun termietenheuvels.

Handelaren en fabrikanten volgden met belangstelling de paneldiscussie van Robbert Jan Dekker met Foppe Land, Willem Haase, Patrick Schreven en Hennes de Ridder. Zij lichtten het succes, de vele mogelijkheden, een paar bedreigingen maar bovenal kansen toe die prefab bouwen met hout allemaal in petto heeft.

Paul van den Heuvel trakteerde de zaal op een vertoning van de nieuwe video van de promotiecampagne ‘Hout. Natuurlijk van nu!’. Gasten konden na afloop het bijbehorende manifest ondertekenen – en daarmee tekenen vóór hout.

Rondleidingen en Houtborrel

Na het congresgedeelte konden de bezoekers de benen strekken en deelnemen aan rondleidingen door de houtproductie, voorraadloodsen en het distributiecentrum van Dekker in Vianen.

Daarna dromde iedereen samen in de eventhal om te netwerken op de enige echte Houtborrel 2019, dit jaar mede mogelijk gemaakt door Vandecasteele Houtimport, Lambert van den Bosch BV en Innodeen. Een spetterend optreden van DJ Dex Dekker sloot hét feestje voor de houtsector af.

(foto’s: Houtwereld/Henk ten Bouwhuis)

2 reacties op “Recordopkomst Houtwereld Praktijkdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer