Ga naar hoofdinhoud

Time-out in overleg meubel-cao

Na drie onderhandelingsrondes en één informeel overleg hebben werkgeversorganisatie CBM en de vakbonden FNV en CNV nog geen overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor 2020, voor de werknemers in de meubelindustrie en interieurbouw.

Op 18 december kwam de CBM tijdens het derde overleg met een serieus voorstel ten aanzien van loon, duurzame inzetbaarheid, functiegebouw en flexibiliteit. “De reactie van de bonden was voor ons echter zeer teleurstellend en totaal niet in lijn met wat tot dan toe besproken was en voor werkgevers dus geen serieuze reactie op ons voorstel. Inhoudelijk zouden de vakbondsvoorstellen uitsluitend kostenverhogend werken en geen verbetering betekenen van de wendbaarheid van bedrijven. Dit gaf ons dan ook te weinig houvast om nu verder te praten”, aldus de CBM-onderhandelingsdelegatie.

Ook de FNV noemt het verschil tussen haar eisen en de wensen van de werkgevers te groot. “De werkgevers willen een time-out. Dat geeft ze tijd om na te denken over hoe we begin volgend jaar verder kunnen onderhandelen. We hebben nog geen nieuwe datum afgesproken voor die gesprekken”, meldt de bond.

Lees ook: Werken aan nieuwe cao Meubel

(foto: FNV)

Eén reactie op “Time-out in overleg meubel-cao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer