Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken bij nieuwe locatie Amsterdamsche Fijnhout (video)

Ivar Brugman

Het gespecialiseerde houthandelsbedrijf Amsterdamsche Fijnhout heeft sinds kort een nieuwe vestiging. Directeur Ivar Brugman geeft een rondleiding voor de camera van Houtwereld.

Amsterdamsche Fijnhout bouwde onder leiding van Ivar Brugman op een vrij stuk grond aan de Sierenborch in Amsterdam-Noord een nieuw pand. Brugman, vierde generatie van het familiebedrijf dat ooit in 1898 aan de Bloemergracht in het centrum van de hoofdstad werd opgericht: “Het vorige bedrijfsgebouw aan de Minervahaven was sterk verouderd en de logistiek was er niet prettig. Dan moet je op zeker moment een keuze durven maken.”

Video: Binnenkijken bij Amsterdamsche Fijnhout

Houten gevelbekleding en eigen energie

Het nieuwe pand is gunstig gelegen tussen ‘weidewinkels’ waaronder een Hornbach-vestiging. Het heeft een opvallende houten gevelbekleding en veel natuurlijk licht.

Fijnhout is bekend om zijn bijzondere houtsoorten, die in de ‘winkel’ verkocht worden aan bedrijven en particulieren. Naast kantoren en een zagerij/schaverij bestaat het complex uit meerdere loodsen met stellingen voor houtopslag die makkelijk via twee brede toegangen zijn te bereiken. Het dak draagt zonnepanelen die grotendeels in de energiebehoefte voorzien.

Neem ook een kijkje bij:

Huyskamp’s Fijnhouthandel uit Zwolle

Ydefix Schaverij uit Amsterdam-Noord

Hout met Historie uit Lemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer