Ga naar hoofdinhoud

Gelderse subsidie voor versnellen prefab woningbouw

De provincie Gelderland opent op 5 september 2022 de nieuwe tenderregeling ‘Natuurlijk sneller bouwen’. Met deze subsidie wil de provincie bouwbedrijven stimuleren om hun productieproces aan te passen. Met als doel dat prefab nieuwbouwwoningen sneller geproduceerd worden en met meer biobased materialen. De beste voorstellen krijgen subsidie.

In Gelderland zijn veel (toeleverende) mkb-bouwbedrijven. Deze subsidie richt zich op bedrijven die een belangrijke schakel in de woningbouw vormen. De subsidie is beschikbaar voor productielocaties in de prefabbouw in Gelderland, die het productieproces willen versnellen én meer circulair willen werken.

De beste voorstellen

Met een tenderregeling wil Gelderland innovatie van bouwbedrijven stimuleren. Daarbij denkt de provincie aan criteria als de bouwtijd en het aantal woningen dat wordt gebouwd. Ook het verminderen van het gebruik van grondstoffen en hergebruik van materialen is een belangrijk criteria. De beste voorstellen ontvangen een subsidie.

Arbeidstekort

Deze subsidie verkleint ook het arbeidstekort in de bouw. Door digitalisering van productieprocessen zijn er minder of andere arbeidskrachten nodig voor de woningbouw. Gelderse mkb-bedrijven kunnen zo mee blijven doen in de omschakeling in de bouw richting ‘toekomstbestendige’ werkgelegenheid. Dat meldt de provincie Gelderland op haar website.

De Gelderse subsidie voor het versnellen van prefab bouwen wordt opengesteld van 5 september tot 30 november 2022. In februari of maart 2023 volgt de uitslag van de beoordeling van ingediende aanvragen.

Meer informatie over de subsidie vindt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer