Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere ontmoeting

Wat een feest, die BouwBeurs 2019. Dit mega-event voor de bouw was met zijn 640 exposanten volledig uitverkocht! Er waren items over lange levertijden, innovatieve prefabconcepten, de groei van houtskeletbouw die niet te stuiten is en vernieuwende timmerfabrieken. Iedereen liep nog net niet te zingen. Leuk om tussen al dat optimisme te slenteren.

Tijdens de Houtborrel op donderdag had ik op het Houtpaviljoen nog een bijzondere ontmoeting. Je komt op een beurs altijd iemand tegen die je jarenlang niet meer hebt gezien. Meestal is het weerzien een prettige verrassing, maar deze keer lag het wat gevoeliger.

Als klap op de vuurpijl kreeg het Houtpaviljoen tijdens de BouwBeurs 2019 De Outstanding Award toegekend van organisator de Jaarbeurs. Het Houtpaviljoen ontving deze award omdat het de aantrekkelijkste stand was die de bezoekers samenbracht op de beurs. Volgens de Jaarbeurs paste de verzamelstand van het houtvak naadloos bij het thema van de BouwBeurs ‘Tijd om de krachten te bundelen’.

Van deze man had ik gedurende de crisis, die nog niet zo lang achter ons ligt, afscheid moeten nemen. Dat was pijnlijk. Ontslag is een aanslag op iemands persoonlijkheid en zelfvertrouwen. En ondanks dat ik ‘slechts’ de brenger van de boodschap was en de situatie onvermijdelijk, moest ik wel even slikken voor ik op hem af stapte.

Ik had niet gedacht dat hij zijn ontslag zo goed verwerkt had. Want dat was zijn boodschap. Ja, het was hard, vervelend en confronterend, maar hij had de draad weer op kunnen pakken en ondanks zijn leeftijd een andere baan gevonden. En met een omweg was hij ook weer in het houtvak gekomen. Dat is mooi. Want het is het mooiste vak.

Dus werkgevers. Denk in je zoektocht naar nieuwe mensen ook eens aan die ‘verdwenen’ mensen. Het zijn vaak ervaren houtrotten die wellicht graag in het vak terugkeren. Zodat over twee jaar dat hele Houtpaviljoen nog groter is. Dan sponsor ik mee.

Splinter

Deze opinierubriek wordt geschreven door een selecte en gevarieerde groep vaklieden in de houtsector.

Lees ook: Niet laten verleiden (blog van Splinter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer