Ga naar hoofdinhoud

Ook in 2023 drie subsidies duurzame inzetbaarheid meubelmakers

De drie subsidieregelingen die duurzame inzetbaarheid van medewerkers stimuleren in de meubelindustrie blijven ook in 2023 van kracht voor bedrijven die premie afdragen aan het Sociaal Fonds Meubel.

Werkgevers kunnen voor alle gevolgde trainingen of cursussen voor hun medewerkers scholingssubsidie aanvragen. Dit kan gaan om een training voor een nieuwe machine, maar ook om persoonlijke coaching of een ontwikkeltraject die duurzame inzetbaarheid meubelmakers bevorderen.

De uitvoering van de drie subsidieregelingen verloopt via Expertisecentrum Meubel (ECM). Wil je voor 2022 nog subsidie aanvragen, dan moet je aanvraag eind januari 2023 binnen zijn.

De drie subsidie regelingen voor meubelmakers

Scholingssubsidie van max € 1000,- per persoon per jaar.
Per medewerker max €1000,- subsidie voor een gevolgde opleiding, training of cursus. Het maakt niet uit waar je deze cursus volgt. Hier vind je de subsidievoorwaarden.
Ook in-company trainingen voor bijvoorbeeld introductie van een nieuwe machine of softwareprogramma, VCA, heftruckcertificaat, of het behalen van aanhangwagenrijbewijs, vallen  onder deze subsidieregeling (BHV is uitgezonderd).

Persoonlijk budgetregeling tot max € 2.500,- per jaar
In overleg met een Adviseur Duurzame inzetbaarheid stelt je als werkgever samen met je werknemer vooraf een persoonlijk ontwikkelingsplan op.

Subsidieregeling duurzame inzetbaarheid bedrijven tot maximaal € 2.500,- per jaar.
Werken aan Duurzame inzetbaarheid (DI) biedt bedrijven kansen en mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan teamontwikkeling, een onderzoek naar medewerkers tevredenheid of fysieke werkplekbelasting.
Deze subsidieregeling vergoedt 100 procent van de kosten van één speciale activiteit voor duurzame inzetbaarheid met een maximum van € 2.500 per bedrijf. Er moet wel vooraf toestemming zijn gegeven door een Adviseur Duurzame inzetbaarheid. Elk bedrijf kan één aanvraag indienen per jaar.

DI voor de houthandel

Duurzame Inzetbaarheid voor mensen in de houthandel wordt onder andere ondersteund door de Stichting Service Instituut Veiligheid, Arbeidsomstandigheden en Gezondheid (SIVAG) uit Almere. Dit is een stichting van meerdere Cao-partijen in de houthandel. Betrokken organisaties zijn de Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) in Almere (de werkgevers) en FNV en CNV Vakmensen (werknemers).

Doelstelling is uitvoering te geven aan het ontwikkelen, opzetten en (laten) uitvoeren van een beleid gericht op verbetering van arbeidsomstandigheden, veiligheid en gezondheid in de houthandel.

Lees ook:

Schaven aan je toekomst >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer