Ga naar hoofdinhoud

Dobberend Bos verplaatst

Het Dobberend Bos heeft na vijf jaar de Rotterdamse Rijnhaven verlaten. De drijvende bomen zijn aangemeerd bij hun nieuwe ligplaats in Almere, voor de Floriade Expo 2022. Het bos bestaat uit twintig gerecyclede zeeboeien uit de Noordzee gevuld met twintig Hollandse iepen.

Het werk van kunstenaar Mothership is een geschenk in bruikleen van Rotterdam aan Floriade. De drijvende bomen zorgen voor extra vergroening, compensatie van CO2 en reductie van fijnstof. Tijdens Floriade Preview 2021 en de Expo in 2022 kunnen bezoekers de kunstinstallatie bekijken vanuit de kabelbaan, de boot en vanaf het terras aan het Weerwater.

Het Dobberend Bos dreef vijf jaar lang in de Rijnhaven van Rotterdam. Het werkte niet alleen vergroenend in de stad, het kunstwerk vroeg ook aandacht voor klimaatadaptatie, innovatie, gezondheid en bewustwording van het belang van groen bij kinderen en volwassenen. Van den Berk Boomkwekerijen stelde de bomen ter beschikking. De iepen (Ulmus ‘Dodoens’) staan als sterk en windbestendig bekend.

Lees ook: 800 kuub hout op het menu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer