Ga naar hoofdinhoud

Emballage-industrie wil andere brandverzekering

De EPV werkt aan een alternatieve brandverzekering voor producenten van pallets en houten verpakkingen. Dat doet de branchevereniging samen met de riskmanagers van Climbel, makelaar Aon en verzekeraar Allianz. Door vergroting van de verzekerbaarheid, kan de premie omlaag en wordt het eigen risico gedeeld. EPV-leden werden dit jaar namelijk geconfronteerd met een extreme verhoging van de brandverzekeringspremie en soms zelfs onverzekerbaarheid.

Dit meldt de EPV. Mede doordat de rentestanden laag zijn, moet de operationele activiteit van verzekeraars meer opleveren. Dus gaan premies omhoog en worden er keuzes op inhoud gemaakt. Verzekeraars stoppen met branches die ‘eng’ zijn.

Captive

De EPV, Climbel, Aon en Allianz streven ernaar dat lidbedrijven per 1 januari 2021 via een ‘captive’ zelf geld gaan inleggen. Daaruit kunnen schades worden betaald. Voor de verzekeraar is dat een flink eigen risico, waardoor zij fabrikanten 100% verzekeren en hun premiestelling verlagen. Bijkomend voordeel is dat, indien er nog geld in de pot zit, de leden het volgende jaar geen of minder euro’s hoeven in te leggen.

Andere industrieën

‘Captives’ zie je ook al in de olie- en gasindustrie en in de recyclingindustrie, waar bedrijven dus samen bepaalde risico’s delen.

Lees ook: Gedoe in houtsector over brandverzekering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer