Ga naar hoofdinhoud

Feest bij Huyskamp’s Fijnhouthandel

H. Huyskamp’s Fijnhouthandel in Zwolle viert op vrijdag 21 juni, samen met genodigden, feest ter ere van haar 125-jarige jubileum.

Het feest vindt plaats in het eigen bedrijfspand. Gasten worden daar getrakteerd op een Summer Food Fair, entertainment en diverse presentaties van nieuwe, interessante producten.

Huyskamp’s Fijnhouthandel begon 125 jaar geleden (op 25 mei 1894) als ‘Houtkooper’ in Apeldoorn. Oprichter Herman Huyskamp kocht eiken hakhoutbossen en leverde takkenbossen, die dienden als aanmaakhout voor de stoomtreinen van de NS. Omdat hij niet alleen hout wilde kopen en verkopen, maar ook verwerken bouwde Huyskamp een zagerij in Zwollerkerspel.

Rond 1950 werd de zagerij afgestoten en richtte het bedrijf zich op klanten die graag goed en mooi hout wilden gebruiken. In 2002 werd er een nieuw bedrijfspand gebouwd op het Zwolse industrieterrein Marslanden.

Al vier generaties is het familiebedrijf doorgegeven van vader op zoon. Achterkleinzoon Frederik Huyskamp heeft op dit moment de leiding, met ondersteuning van zijn zus Henrike.

Eén reactie op “Feest bij Huyskamp’s Fijnhouthandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer