Ga naar hoofdinhoud

Weer een prijs voor onbehandeld gevelhout met brandklasse B van Houthandel Paulussen

Padoek in variabele breedtes met het Forestline systeem gemonteerd.

De Belgische Houthandel Paulussen heeft met Forestlines de Product Innovation Award gewonnen op Batibouw, een Belgische bouwbeurs. In diezelfde categorie kregen de modulaire woningen van Brensj (HSB) een eervolle vermelding.

Houthandel Paulussen is met Forestlines in de prijzen gevallen op Batibouw. De gevelbekleding die onbehandeld hout met aluminium combineert om zo de ‘onhaalbare’ brandreactieklasse B te behalen, kreeg de Product Innovation Award.

Een eervolle vermelding was er voor de modulaire woningen (hsb) van Brensj.

Brandklasse B

‘Het Forestlines concept is het eindresultaat van een jarenlange wetenschappelijke studie’, zegt de houthandel er zelf over. Steven Paulussen zei eerder tegen Houtwereld dat brandklasse b gehaald wordt door meerdere bijzonderheden. ‘Het is niet alleen de afronding van de houten delen, maar zeker ook de aluminium strip tussen de houten delen. De strip valt in een sleuf in het hout en heeft diverse functies. Het dicht de spouw af, maar zorgt er ook voor dat bij brand de spouw afgedicht blijft. Tevens reduceert de strip het percentage brandbaar materiaal aan de gevel. Daarnaast geleidt aluminium warmte heel goed waardoor de hitte van de brand naar elders wordt afgevoerd. Het systeem is geschikt om allerlei houtsoorten naar een hogere brandklasse op te waarderen.’

Vaak prijs voor Forestlines

Voor de houthandel is de Product Innovation Award al ten minste de tiende bekroning voor de gevelbekleding. In 2022 werd Forestlines bijvoorbeeld ook al vereerd met de Red Dot award als ‘The best of the best’ in de categorie materials and surfaces. Daarnaast schoot Forestlines toen ook de hoofdvogel af als ‘The best innovative product’.

Eén reactie op “Weer een prijs voor onbehandeld gevelhout met brandklasse B van Houthandel Paulussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer