Ga naar hoofdinhoud

Gadero koopt Duitse handelaar

Q&S Gartendeco in het Duitse Meppen is overgenomen door de Groningse houthandel Gadero. Naast de showroom zijn ook de Nederlandse en Duitse online activiteiten van Q&S ingelijfd. Gadero gaat Meppen tevens inzetten als afhaallocatie. Oud-vestigingsmanager Tino Hidding blijft in dienst en stort zich in Meppen ook op de lokale verkoop.

Gadero is al enkele jaren met een webwinkel actief in Duitsland. Voor eigenaar Henk Jan Bijmolt is de overname van Q&S een logische stap. “Ik geloof in Bricks en Clicks. We hebben nu alleen een showroom in Breukelen. We zochten al een tijdje uitbreiding in Duitsland door middel van een fysieke locatie. De vestiging in Meppen, net over de grens bij Emmen, bestaat al twintig jaar en trekt enorm veel mensen aan, ook uit Noord-Nederland.” Q&S is specialist in blokhutten, houten paviljoens en aluminium veranda’s.

Bijmolt vervolgt: “Ook is het bedrijf voor ons interessant als afhaalpunt voor Duitse klanten en kunnen we met de Q&S-webshops de Duitse markt uitbouwen. De naam en webwinkels van Q&S zijn al omgezet naar Gadero.”

Nieuwe showroom

Vestigingsmanager Tino Hidding nam Q&S Gartendeco onlangs over van de oud-eigenaren Manfred Specken en Joost Quispel. “Ik blijf me met het verkoopteam focussen op de winkel in Meppen”, vertelt Hidding. “De komende maanden gaan we de 20.000 m² grote showroom geheel vernieuwen met houten blokhutten, aluminium overkappingen en sierbestrating uit het assortiment van Gadero. Henk Jan Bijmolt houdt zich bezig met online zaken, een ideale verdeling.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer