Ga naar hoofdinhoud

Houtbranche sluit aan bij brede wooncoalitie

Centrum Hout (houthandel en timmerindustrie) en Hibin (bouwmaterialenhandel) zijn enkele van de ondertekenaars van de Actieagenda Wonen. Deze brede wooncoalitie wil het woningtekort aanpakken en het woonklimaat verbeteren. Hoe? Door meer nieuwbouw, betaalbare woningen, leefbare wijken en zorg voor bewoners.

De coalitie van 34 organisaties presenteert zijn voorstellen en afspraken in een ambitieuze Actieagenda Wonen. Samen met het volgend kabinet willen de partijen alles snel tot uitvoering brengen. De ondertekenaars zijn actief op het terrein van wonen, bouwen, zorg en welzijn. Hoewel ze soms uiteenlopende belangen hebben, slaan ze nu echter de handen ineen.

Eén van de plannen is de bouw van 1 miljoen huizen in de komende tien jaar. Daardoor komen meer betaalbare huur- en koopwoningen beschikbaar. Enerzijds voor starters en doorstromers en anderzijds voor alle inkomens en generaties. Andere oogmerken zijn verbetering van de leefbaarheid in buurten en ondersteuning van bewoners. Bovendien staat verduurzaming van de woningvoorraad hoog op de prioriteitenlijst.

Download hier de Actieagenda Wonen.

(foto: Wooncoalitie)

Lees ook: Hout staat goed op de kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer