Ga naar hoofdinhoud

Hout staat goed op de kaart

Hout en houtgebruik staan bouw- en infrabreed prominent op de verduurzamingsagenda van overheden, beslissers en bouwers. De houtsector vaart wel bij deze grote aandacht voor circulariteit en klimaatbeleid vanuit overheid én samenleving.

Voor Centrum Hout en de daarin participerende organisaties Koninklijke VVNH en NBvT verliep 2020 dus uitstekend.

‘Zien bouwen, doet bouwen’ zegt architect Kathrin Hanf van architectenbureau Search op Houtnatuurlijkvannu.nl als haar wordt gevraagd hoe de houten eeuw naderbij gebracht kan worden. De belangstelling voor de grondstof hout laat zich zeker ook terugvoeren op bepaalde opdrachtgevers en ontwerpers. Zij konden hun duurzaamheidswens de afgelopen drie jaar vaak met hulp van de houtsector vormgeven.

Meer houtbouw en perceptieverandering

Centrum Hout stopt, samen met de leden, veel energie in het wegnemen van vooroordelen en drempels voor het gebruik van hout in de bouw en infra. De actie met de grootste omvang, breedste impact en het hoogste profiel is de marketingcampagne Hout. Natuurlijk van nu. Vanaf zijn lancering in oktober 2019 wordt met vereende krachten gewerkt aan het behalen van twee doelen: meer houtbouw en perceptieverandering.

Klik hier voor de complete digitale editie van Houtwereld nr. 15 van 11 december 2020 (gratis voor abonnees op het vakblad). Geïnteresseerd? Vraag HIER een (proef)abonnement, digitaal abonnement of gratis proefnummer aan.

Lees ook: Markt ontploft

2 reacties op “Hout staat goed op de kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer