Ga naar hoofdinhoud

Leren over de WKB inclusief persoonlijke begeleiding

Ook in de (hout)handel maken steeds meer partijen zich druk over de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. Die gaat op 1 januari 2024 in en stelt de aansprakelijkheid voor iedereen in de keten een stuk scherper. Eisma Bouwacademie heeft er een cursus voor ontwikkeld die je online kunt volgen, inclusief sessie waar je je eigen vragen kunt stellen.

De wet heeft ten doel om de rechten van de opdrachtgever beter te borgen. Dat neemt met zich mee dat iedere partij binnen het bouwproces de regels rondom de overeenkomst, uitvoering, gereedmelding en oplevering strikt dient op te volgen.

Wil jij als professional weten wat er exact verandert met de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen? En wat het verschil gaat zijn tussen het bouwen onder kwaliteitsborging straks versus de huidige manier van werken onder traditioneel bouwtoezicht? Volg dan de online cursus Wkb in de praktijk. Deze online cursus bestaat uit twee onderdelen.

E-learning Wkb actueel

Je krijgt binnen Online Bouw Academie toegang tot de e-learning Wkb actueel. Door het volgen van deze e-Learning leer je wat de wet qua regelgeving inhoudt. Deze e-learning wordt regelmatig geactualiseerd. En je krijgt een jaar lang toegang zodat je jezelf continu op de hoogte houdt van de meest recente ontwikkelingen. De E-learning bestaat uit de volgende modules.
• Van bouwtoezicht naar kwaliteitsborging
• Bouwrecht en de Wkb
• BENG en de Wkb
• Wkb in de praktijk
• Bouwkwaliteit
• Praktijkopdracht + toetsvragen

Teams-sessie met de docent

Tijdens een 2,5 uur durende online Teams sessie duiken we de praktijk in. Jouw praktijk om precies te zijn. Aan de hand van voorbeelden legt onze docent je uit wat het werken onder de Wkb gaat inhouden. Zo krijg je onder meer uitgelegd wat er vanuit de wet verwacht wordt van je, hoe je zorgt voor de juiste dossieropbouw en op welke wijze je dient te communiceren met klanten en bouwpartners. De Online Bouw Academie houdt de online Teamssessie op woensdag 27 september 2023 van 09.00 tot 11.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Maar ook op woensdag 18 oktober, in de ochtend of ‘s middags. De ochtendsessie op woensdag 27 september zit inmiddels vol.

Docent Rens ten Hagen

Docent Rens ten Hagen geeft zowel de e-learning als de Teamssessie. Hij is expert op het gebied van de Wkb. Hij is als hoofddocent verbonden aan BouwProfs, de opleider waar Online Bouw Academie nauw mee samenwerkt. Rens ten Hagen is tevens voorzitter van de NEN-commissie Harmonisatie Woningkeur.

Meer info en inschrijven voor de cursus via deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer