Ga naar hoofdinhoud

Meer nadruk op afwerking van houten gevels

Verfleveranciers en industriële coaters signaleren een groeiende populariteit van de houten gevel. Daardoor ligt de focus ook meer op de afwerking. Vier bedrijven geven elk weer een andere invulling aan de toegenomen vraag.

Juro Coating in Heerenveen behandelt hout en houtachtige producten. Volgens directeur-eigenaar Peter Schepers gaat het steeds vaker om gevelbekleding. “De ene klant wil een natuurlijke bruine houttint, de andere wenst een vergrijsde gevel. Ook gemodificeerd hout zie je vaker op de gevel. Dat geldt tevens voor vernieuwende producten zoals bamboe.”

Ook Nederlandse Hout Coating in Oldenzaal gaat het voor de wind. Het bedrijf doet goede zaken met kant-en-klaar gespoten houtproducten. Oprichter en directeur Keath Alkoutobi spreekt van een groeiende behoefte aan het brandvertragend behandelen van geveldelen voor brandklasse B.

In Zwolle bereidt Lenferink MVA de verhuizing voor naar een nieuw, groter pand. Bedrijfsleider Martin in ’t Veld: “Wij willen voor klanten één aanspreekpunt zijn voor het bewerken, coaten en prefabriceren van houten producten.”

Finnpro in Etten-Leur merkt dat de vraag naar voor-vergrijzende coatings stijgt. Daarnaast neemt de verkoop van beitsen, semi-transparante en dekkende producten op kleur toe. Aldus commercieel manager Maaike de Kroon.

Klik hier voor de complete online editie van Houtwereld nr. 1 van 22 januari 2021 (gratis voor abonnees op het vakblad). Nog geen abonnee? Vraag hier een abonnement of proefnummer aan.

(foto: Tikkurila/Finnpro)

Lees ook: Hout staat goed op de kaart

Eén reactie op “Meer nadruk op afwerking van houten gevels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer