Ga naar hoofdinhoud

Minder omzetverlies in DHZ

De detailhandel in doe-het-zelfartikelen, vloeren en meubels draaide in februari iets minder verlies dan in januari. De winkeliers zetten alles op alles met online bestellen, click & collect en tijdslotwinkelen.

Volgens het CBS zette de hele Nederlandse detailhandel afgelopen februari bijna 3% minder om dan in februari 2020. Het verkoopvolume lag 4,5% lager. Door de aanhoudende strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leed de non-foodsector ook in februari een fors omzetverlies van 30,3%. De foodsector realiseerde juist meer omzet dan een jaar eerder. Online harkte de detailhandel 103,7% meer omzet binnen.

DHZ-zaken en verkopers van vloeren en keukens wisten hun negatieve ontwikkeling om te buigen. Februari leverde weliswaar 10,2% minder omzet op dan een jaar geleden, maar dit is altijd nog beter dan de daling van 12,8% van januari 2021.

Datzelfde gebeurde bij de meubelwinkels. Hun omzet zakte in februari met 29,4% ten opzichte van een jaar eerder. Terwijl januari nog een min van 38,2% bracht.

Lees ook: Omzet DHZ keldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer