Ga naar hoofdinhoud

Rijkswaterstaat zoekt circulaire innovaties

Rijkswaterstaat roept het bedrijfsleven op om circulaire innovaties in de grond-, wegen- en waterbouw (GWW) aan te melden. Hout mag daarin natuurlijk niet ontbreken. Inschrijven kan tot en met 23 september 2020.

Bedrijven kunnen hun circulaire innovaties HIER bij het NIBE aanmelden, mede door het invullen van een enquête. Deze vragenlijst richt zich op de milieu-impact, gezondheidseffecten en andere zaken ten aanzien van een breed scala aan innovaties.

‘Launching customer’

NIBE, Rijkswaterstaat en het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam (UvA) onderzoeken samen circulaire innovaties voor de GWW-sector.
Onderzoek door het NIBE uit 2018 droeg al bij aan de ontwikkeling van de Rijksstrategie voor klimaatneutrale en circulaire infraprojecten 2030. Met dit vervolgonderzoek wil Rijkswaterstaat marktpartijen die innoveren een goed perspectief bieden door voor deze innovaties ‘launching customer’ te zijn.

Toepassen en opschalen

Rijkswaterstaat gaat de meest impactvolle innovaties als eerste toepassen en vervolgens opschalen. Daarnaast biedt Rijkswaterstaat de ‘shortlist’ van meest kansrijke circulaire innovaties die volgt uit dit onderzoek een podium met het Innovatieloket en een mogelijke toepassing in fysieke testruimten zoals de ‘innovatiestrook’ van LivingLab InnovA58.

(foto: Houtindegww.nl)

Eén reactie op “Rijkswaterstaat zoekt circulaire innovaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer