Ga naar hoofdinhoud

Topman René Olsthoorn stopt bij TABS Holland

Rene Olsthoorn

Na bijna 15 jaar stopt René Olsthoorn per 1 januari 2024 als CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van TABS Holland. Bert van Veldhuizen volgt hem op.

Bert van Veldhuizen is sinds 2017 voorzitter van het bestuur van FSC Nederland en was de afgelopen jaren CEO van PGZ International, een jong bedrijf, actief op de doe-het-zelfmarkt. Voor die tijd heeft hij onder andere de functie van CEO van Bouwmaat Nederland bekleed.

René Olsthoorn gaat zijn carrière buiten TABS Holland voortzetten, zo meldt het persbericht. Navraag wat hij precies gaat doen, levert geen uitsluitsel op. ‘Dat is nog niet bekend,’ zo zegt een woordvoerder van TABS. Olsthoorn is tevens bestuurslid van de VVNH. TABS maakte recent tegenvallende resultaten bekend als gevolg van de bouwdip.

Bert van Veldhuizen

Bert van Veldhuizen gaat als statutair bestuurder aan de slag, waarbij hij samen met René van ’t Hof de Raad van Bestuur vormt. René van ’t Hof is sinds 1 januari 2020 CFO en lid van de Raad van Bestuur van TABS Holland. Van Veldhuizen start formeel per 1 januari 2024, voor die tijd zorgt René Olsthoorn voor een goede overdracht.

René Olsthoorn

René Olsthoorn begon in 2009 als CFO van TABS Holland. In 2019 volgde hij Anne Schouten op als CEO van het bedrijf, waarna hij TABS één jaar alleen heeft geleid, tot de benoeming van René van ’t Hof.

‘Olsthoorn heeft een heel belangrijke rol gespeeld in het succes van TABS Holland. Daarvoor danken wij hem zeer. In de 15 jaar dat hij de onderneming leidde is het uitgegroeid tot een toonaangevend, gezond bedrijf, met in 2022 een omzet van ruim €1 miljard en een nettoresultaat van €66,8 miljoen,’ dankt de Raad van Commissarissen de aftredende topman in het persbericht.

TABS Holland is ontstaan na de overname van Deli Building Supplies in 2015 door het toenmalige PontMeyer N.V.. In de afgelopen jaren zijn er onder leiding van René Olsthoorn overnames verricht van Woodimex International, Maasstad Hout & Plaat, Hormes Bouwmaterialen, Withagen Houtprodukten, Houthandel Looijmans, Alex van Gruijthuijsen, KoningsBlaauw Houthandel en De Jong Hout- en Staalhandel.

2 reacties op “Topman René Olsthoorn stopt bij TABS Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer