Ga naar hoofdinhoud

Welke buitenzonwering is een goede aankoop voor je kantoor of werkplaats?

Werk je in de houtwereld en heb je een eigen kantoorruimte of werkplaats? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de buitenzonwering. In een werkruimte moet er bij voorkeur veel daglicht binnenkomen, aanzien natuurlijk licht het aller fijnste werklicht is.

Maar daarnaast moeten er ook manieren zijn om het felle zonlicht te blokkeren als dat nodig is. Buitenzonwering is hier ideaal voor. In dit artikel ontdek je welke vorm van zonwering de alles beste optie is voor jouw pand.

Rolluiken

Rolluiken zijn een ideale vorm van buitenzonwering voor ieder bedrijf. Om te beginnen kunnen de luiken de zon goed tegenhouden en de ruimte isoleren. Op deze manier houd je in de winter de gestookte warmte langer binnen. Het kan dus een positief effect hebben op de energierekening. In de zomer blijft de kantoor- of werkruimte juist langer koel als de rolluiken naar beneden zijn. Een ander belangrijk voordeel van rolluiken is dat ze inbraak vertragend zijn. Kies voor rolluiken met anti-optilveren om optimaal profijt te hebben van dit voordeel.

Screens of ritsscreens

Zoek je buitenzonwering die de felle zonnestralen tegenhoudt, maar niet direct al het daglicht blokkeert? Dan kun je eens kijken naar de mogelijkheden van screens. Screens zijn zonwerende doeken die aan de buitenzijde van de ramen worden gemonteerd. De doeken kunnen naar boven en beneden glijden door middel van geleiders. Als je niet op de begane grond werk of op een locatie met veel wind, is het verstandig om voor windvaste ritsscreens te kiezen. Bij dit type screen zit het doek verbonden aan de zijgeleider, zodat het niet kan gaan klapperen. Een groot verschil ten opzichte van rolluiken is daarnaast dat je bij screens nog wel van binnen naar buiten kunt kijken. Hierdoor is het ideaal voor kantoorruimtes en vergaderruimtes waar je geen opgesloten gevoel wil creëren.

Elektrische buiten zonwering

Welk type buitenzonwering je ook kiest, ga hoe dan ook voor een elektrische variant. Met de hand bedienen kost veel tijd en moeite. Iets waar je niet op zit te wachten als je op het werk bent. Dus ook als je een zonnescherm aanschaft voor het terras van het bedrijfspand, is een elektrisch scherm een slimme keuze voor optimaal gebruiksgemak.

Buitenzonwering op zonne-energie

Vind je duurzaamheid een belangrijk aspect? Niet alleen als het op hout aankomt, maar ook op de zonwering van je bedrijf? Dan zijn rolluiken, screens of zonneschermen op zonne-energie een geweldige investering. Deze solar buitenzonwering is bovendien heel eenvoudig te monteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer