Ga naar hoofdinhoud

Project: 9 biobased woningen van Tala in Olst

Eerste woningunits klaar voor plaatsing.

Tala heeft als missie de bouw te verduurzamen. Het bedrijf uit Broekland bouwt biobased woningen, waarbij ook veel hout wordt gebruikt. Voor een corporatie bouwde Tala negen sociale huurwoningen voor Olst. Bekijk hier hoe zo’n woning tot stand komt.

Tala won in 2023 de Circulair Ondernemen Award, regio Zwolle voor haar duurzame werkwijze. En dat gebeurt ook bij het project in Olst. Haar woningen ontwerpt en bouwt Tala modulair helemaal af in eigen fabriek. De constructie is volledig van kruislaaghout (CLT), de isolatie is van houtvezel, vlas of hennep en de afwerking is van bamboe of hout. Samen goed voor een aandeel van 90% biobased materiaal in de woning. De overige 10% is gerecycled of heeft een zo klein mogelijk footprint.

De prefab modules die het team maakt zijn al voorzien van alle installaties, keuken en badkamer. Een woning kan in een dag op locatie worden geplaatst. De woningen zijn verplaatsbaar of kunnen na een lange levensduur volledig worden gedemonteerd en hergebruikt worden.

Negen sociale huurwoningen

Voor woningcorporatie SallandWonen bouwde Tala negen sociale huurwoningen in duurzame wijk Olstergaard in Olst. Dit wordt een heel duurzame wijk. Elke Tala-woning bestaat uit vier modules, die per dieplader over de dijk langs de IJssel naar Olst zijn gereden. Deze modules hebben een massieve constructie van kruislaaghout (CLT), zijn geïsoleerd met houtvezel en afgewerkt met een gevel van bamboe en hout in lijnolie. Zo zijn het gezonde dampopen woningen met sfeervolle houten muren in het zicht.

Hoofdrol voor hout

Meer projecten met hout in de hoofdrol lees je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer