Ga naar hoofdinhoud

Biobased duidelijk thema op Material District

In de Utrechtse Werspookathedraal is gisteren de Material District-beurs van start gegaan. De beurs, georganiseerd door de gelijknamige Nederlandse uitgeverij/beursorganisator, toont in principe innovatieve en nieuwe materialen voor bouw en interieur. Biobased materialen zijn een duidelijke trend.

De beurs duurt tot 10 maart. Er is een inhoudelijk lezingenprogramma aan verbonden. In de ochtend van de eerste dag was dat een door PEFC georganiseerde lezingreeks over houtbouw. Maar ook in de rest van het lezingprogramma keert duurzaamheid en biobased materialen veelvuldig terug als thema.

Verder heeft Material District de vorm van een gewone beurs, met standjes waar leveranciers hun waren tonen. Van die waren wordt wel verwacht dat ze innovatief zijn of in ieder geval betrekkelijk nieuw. Houtleverancier Van Dam staat er bijvoorbeeld, maar dan geheel geconcentreerd op de productrange Noir: het bedrijf biedt thermisch verduurzaamd fraké, vuren en vigui aan.
Op de stands, op een aantal lange tafels en op speciale presentatiemeubels zijn verder innovaties te zien die variëren van afstudeerprojecten tot al in productie gebrachte innovatieve producten. Ons viel op dat veel van die producten zich rond biobased materialen bewegen. Er wordt volop geëxperimenteerd met wol, vilt, zeewier, houtvezel, houtfineer, biobased polymeren, plantbladen, bamboesoorten en zelfs paardenmest.

Hier meer info over Material District.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer