Ga naar hoofdinhoud

Buyer groups zoeken deelnemers

Het Rijk, IPO, VNG en UVW zoeken publieke opdrachtgevers die willen deelnemen aan dertien ‘buyer groups‘ die nog dit jaar van start gaan. Twee daarvan focussen zich op circulaire bouwmaterialen en op houtbouw/houtrenovatie.

Buyer groups zijn tijdelijke samenwerkingen van publieke opdrachtgevers die op korte termijn een concrete opgave willen aanbesteden waarin duurzaamheid en circulariteit centraal staan. Na kennisuitwisseling en de ontwikkeling van een gezamenlijke marktvisie en -strategie, volgt een vertaling naar een concrete uitvraag aan de markt. De bundeling van kennis en inkoopkracht helpt bij het realiseren van klimaatdoelstellingen.

Elke buyer group krijgt – in opdracht van de ministeries van BZK en IenW – ondersteuning van PIANOo, Rijkswaterstaat en/of RVO. Het gaat hierbij om onderzoek, kennis en de verbinding met andere deelnemers aan de buyer groups.

De buyer groups concentreren zich op dertien onderwerpen: circulaire bouwmaterialen, houtbouw/houtrenovatie, polymeren bij afvalwaterzuiveringen, circulaire nieuwbouw van scholen, circulaire renovatie van woningcorporatie-woningen, ICT-hardware en datacenters, circulair textiel, circulaire nieuwbouwwoningen, zero-emissie bouwmaterieel, mobiliteit, CO2-arm beton, duurzame wegverharding en bebording.

Klik HIER voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer