Ga naar hoofdinhoud

Nieuw handboek over sorteren van naaldhout

De Zweedse, Finse en Noorse regels voor de commerciële sortering van gezaagd naaldhout zijn nu in het Engels vertaald.

Brancheorganisaties Swedish Wood en Svenskt Trätekniskt Forum lanceren een nieuw handboek genaamd ‘Commercial Grading of Timber’. Dit doen ze samen met Suomen Sahateollisuusmiesten Yhdistys in Finland en Treindustriens Tekniske Forening in Noorwegen. Het handboek is de Engelse versie van de Zweedse titel ‘Handelssortering av trävaror’.

De ​​Engelse versie is door meer mensen te lezen en te begrijpen. Het grote voordeel van sorteerregels voor gezaagd hout is dat verkopers en kopers ze dan op dezelfde manier interpreteren. Dit zorgt voor betrouwbare communicatie, onderhandelingen en het opstellen van contracten.

Aangepast aan productie en markt

Het nieuwe sorteerboek baseert zich op eerdere indelingsregels en toetsclassificaties. Waar nodig, zijn ze herzien als gevolg van veranderingen in de productie of markt. Bijvoorbeeld nieuwe sorteertechnologie, meer klantspecifieke producten en meer contacten met de eindklant.

‘Commercial Grading of Timber’ omvat 84 pagina’s in A5-formaat. Er staan meer dan 100 illustraties, tekeningen, tabellen en foto’s in. Klik hier om het handboek te bestellen.

Lees ook: podcasts over houtcongres in Karlstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer