Ga naar hoofdinhoud

Podcasts over houtcongres in Karlstad

Het jaarlijkse naaldhoutcongres Trämarknaden in het Zweedse Karlstad vindt vanwege corona niet op de traditionele manier plaats. Wel is het event te beluisteren in de vorm van podcasts.

Half november is het altijd buitengewoon druk in het Elite Stadshotell in Karlstad als mensen uit de Zweedse naaldhoutsector en daarbuiten samendrommen voor de Trämarknaden. Maar door corona loopt het ditmaal anders met de Karlstad Market Conference. Op 19 november (en daarna) kunnen belangstellenden luisteren naar podcasts van de organisator, brancheorganisatie Swedish Wood. De uitzendingen gaan in op de houtmarkt, hoe het coronavirus de houtindustrie beïnvloedt en op veranderingen in de wereldwijde handelsstromen.

Engels en Zweeds

De podcasts worden geleid door Mathias Fridholm, directeur van Swedish Wood. Met invloedrijke personen gaat hij in gesprek over waarom we in hout moeten ontwerpen en bouwen. Ook wordt duidelijk hoe hout kan bijdragen aan een ecologisch, economisch en sociaal duurzame toekomst. De aflevering over de houtmarkt is in het Engels, terwijl de andere uitzendingen in het Zweeds zijn. Op de diverse podcast-portalen zijn ze te vinden via de zoekterm ‘Svenskt Trä’.

(foto: Åke Eson Lindman/Swedish Wood)

Lees ook: Helft Europees naaldhout naar overzeese klanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer