Ga naar hoofdinhoud

3D wandpanelen van hout steeds populairder in interieurs

Hout voegt warmte toe aan het interieur van een woning, bedrijfs- of winkelpand. Niet voor niets zijn houten vloeren en meubels al jaren zo populair. Prettig is ook het gegeven dat hout in vrijwel ieder interieur is in te passen; van modern tot klassiek en van landelijk tot industrieel. De afgelopen jaren worden met name de 3D wandpanelen van hout steeds vaker gebruikt in interieurs.

Diverse televisieprogramma’s en woontijdschriften besteden regelmatig aandacht aan de toepassing van deze wandpanelen binnen ruimtes. Het helpt een ruimte een warme look te geven. Speel hier als organisatie binnen de houtwereld op in, door zelf ook houten wandpanelen te produceren of in te kopen. 

Verschillende toepassingen van wandpanelen

Zeker huishoudens kiezen vaak voor het gebruik van houten wandpanelen om het interieur warmer te maken. Zij gebruiken de houten panelen achter de bank in de woonkamer, achter het bed in de slaapkamer en bijvoorbeeld in een eetkamer om een saaie, kale wand te breken. Leuk aan de houten panelen en bijvoorbeeld strips is dat deze veelal een reliëf bevatten; het maakt een wand speels. Er zijn echter meer toepassingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van specifiek akoestische wandpanelen van houten binnen kantoor- en winkelpanden. Zoals de naam al doet vermoeden helpen deze wandpanelen geluidsoverlast als gevolg van de aanwezigheid van andere medewerkers en klanten tegen te gaan. De panelen zijn van een combinatie van materialen gemaakt, die er gezamenlijk voor zorgen dat het geluid binnen een ruimte geabsorbeerd wordt in plaats van weerkaatst. 

Akoestische oplossingen steeds vaker gezocht

Bedrijfspanden worden de laatste vijf tot tien jaar vrijwel standaard als een kantoortuin ingericht. Het idee achter een kantoortuin is het faciliteren van mogelijkheden om overleg tussen collega’s te vergemakkelijken. In plaats van een afspraak te maken, loopt men binnen een kantoortuin bij elkaar langs voor simpele, korte vragen. Daarbij zorgt het ervoor dat er op hetzelfde oppervlak meer bureaus geplaatst kunnen worden. Nadeel van deze kantoortuinen is dat men al snel last van elkaar heeft. Het maakt dat organisaties steeds vaker zoeken naar akoestische oplossingen om de geluidsoverlast te verminderen. De keuze voor het gebruik van houten akoestische panelen kan hierbij heel interessant zijn. 

Zorg voor een divers aanbod aan houten panelen

Ieder interieur is anders, zowel binnen woningen als bedrijfspanden. De ene afnemer zal voornamelijk op zoek zijn naar panelen met een licht type hout, terwijl anderen de voorkeur geven aan bijvoorbeeld brushed zwart hout. Kies voor een breed aanbod aan verschillende soorten houten panelen, zodat je consumenten zo goed mogelijk kunt voorzien in hun behoeftes. Er zijn verschillende partijen waar je deze houten panelen en bijvoorbeeld ook kleinere houten strips kunt bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer