Ga naar hoofdinhoud

Loonvoorstel FNV ‘onbespreekbaar’ voor VVNH

De VVNH en de vakbonden FNV en CNV onderhandelen momenteel over een nieuwe cao voor de houthandel. Het loonvoorstel dat de FNV heeft gedaan van plus 14,3 procent is voor de VVNH ‘onbespreekbaar.’

Op maandag 24 april hebben de werkgevers gereageerd op de voorstellen die tijdens de eerste ronde door FNV Bouw en Wonen en CNV Vakmensen zijn neergelegd. De VVNH heeft een voorstel gedaan van plus 5,4 procent loon (minus 0,9% in verband met het voorlopig bevriezen van de franchise) per 1 januari 2024 en een eenmalige uitkering van € 500,- bruto per 1 juli 2023.

Ver uit elkaar

‘De stand van zaken na de tweede onderhandelingsronde is dat de standpunten van de werkgevers en de vakbonden over onder andere de loonsverhoging ver uit elkaar liggen,’ vat secretaris sociale zaken Marjon van Dam van de VVNH de situatie samen.

‘De FNV handhaaft haar eerder gedane voorstel van 14,3 procent loonsverhoging per 1 april 2023 bij een eenjarige cao. Maar dit is voor ons onbespreekbaar gezien de onzekere vooruitzichten voor de houthandel.’ CNV Vakmensen heeft vooralsnog geen concreet percentage voor een loonstijging afgegeven.

Verdere punten van onderhandeling zijn onder andere (verruiming van) de werkingssfeer van de cao, de reiskosten en de zwaarwerkregeling. Op 10 mei wordt hierover verder onderhandeld.

Cao Houthandel

De huidige cao liep af op 31 maart. Dit hoeft voor de leden van de VVNH geen probleem te zijn, omdat de oude cao door nawerking van toepassing blijft. Voor houthandelsbedrijven die geen lid zijn geldt dat echter niet. Die vallen terug op de wet.

10 reacties op “Loonvoorstel FNV ‘onbespreekbaar’ voor VVNH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer