Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe cao Houthandel loopt vertraging op

De huidige cao voor de houthandel loopt af op 31 maart. Het eerste gesprek tussen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en vakbonden FNV en CNV Vakmensen om tot een nieuwe cao te komen is ‘door omstandigheden’ echter pas op 30 maart, één dag voor het einde van de looptijd van de huidige cao.

Marjon van Dam, Secretaris Sociale zaken bij de VVNH was liever al eerder om tafel gegaan met de vakbonden, maar dat lukte door omstandigheden, welke volgens haar niet aan de VVNH zijn toe te rekenen, niet.

‘Er zal op 31 maart geen nieuwe cao liggen, dat is zeker. Dat hoeft voor de leden van de VVNH geen probleem te zijn, omdat de cao door nawerking van toepassing blijft. Voor houthandelsbedrijven die geen lid zijn geldt dat echter niet. Die vallen terug op de wet.’ Van Dam kan nog niets zeggen over de looneis van de bonden omdat die simpelweg nog niet bekend is bij haar. ‘Dat wordt echt pas op 30 maart besproken.’

Cao Hibin

Ook de cao voor de bouwmaterialenhandel liep eerder ook al vertraging op vanwege een conflict over de looneis tussen FNV Bouw & Wonen en Hibin, de brancheorganisatie van Handelaren in Bouwmaterialen in Nederland. Het raakt 9.000 werknemers die cao-loos waren sinds 31 december 2022. Half maart kwamen Hibin en FNV tot een onderhandelingsakkoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld.  Abonneer